Om Ringsted Middelalderfestival 2014

Ringsted Middelalderfestival ligger i de smukke omgivelser omkring Sct. Bendts Kirke.  Der er adgang til festivalpladsen fra bl.a. Torvet og Sct. Bendtsgade.    

Velkommen til Ringsted Middelalderfestival
Ringsted Museum og Arkiv - en del af Museum Vestsjælland står endnu engang bag den store Ringsted Middelalderfestival. Det er en opgave, der er så stor, at vi på ingen måde kan løfte den alene. Derfor har vi en lang række gode hjælpere, og heldigvis er der stor interesse for at give en håndsrækning - økonomisk eller praktisk - både fra Ringstederne, fra erhvervslivet, fra Sct. Bendts Menighedsråd og præster, fra foreningerne og fra vore kolleger rundt om i kommunen. Et varmt TAK til jer alle, for uden jer kunne festivalen ikke gennemføres.

 

International bevågenhed
Ringsted Middelalderfestival er meget populær både hos publikum og blandt de besøgende middelaldergrupper. Nu er rygterne om det fantastiske arrangement også nået til udlandet:


Masser af oplevelser til publikum
Ringsted Middelalderfestival byder på mange forskellige oplevelser: Først og fremmest fortæller vi historien om Valdemar Sejr og slaget ved Lyndanisse samt Dannebrog, som faldt ned fra himlen den 15. juni 1219.

På middelalderfestivalen bliver alle sanser udfordret: Der er musik for øregangene, røg i næsen og middelaldermad lavet over bål. Der er mulighed for at prøve håndværk, spil og lege, deltage i hirdtræningen eller bare se på, når de besøgende gruppers krigere træner. Oplev tiggere og rettergang ved Tingstenene.

 

Orientering på pladsen
På pladsens 3 knudepunkter: den runde Gøglerscene foran kirken, Markedspladsen mellem kirken og Torvet samt Klosterlunden findes opslagstavler med kort over pladsen og oplysninger om de mange aktiviteter.

 

Søndag med
Hvis du heller ikke kan få nok middelalderfestival, holder vi åbent også søndag den 17. august kl. 10-14 - rigtig mange af salgs- og aktivitetsboderne har valgt at blive, så der er masser at se, prøve og smage - men husk, at det er fredag og lørdag, de mange musik- og andre shows kan opleves.

 

Gratis entre - men køb et krus!

Indgangen til hele området er gratis. 

I 1219 havde man ikke engangsservice.  Vi gør som dem: drikker af keramikkrus. Du køber et krus for 50,00 kr., når du køber en øl.  Du bestemmer selv, om du vil beholde det som en souvenir, eller du kan lade os købe det tilbage for 30,00 kr.  På den måde støtter du festivalen.  

 

Info 

I festivalens infobod kan du få informationer om programmet eller hjælp til at finde det du gerne vil se.  

 


 

Printvenlig version af siden
techCMS